Solceller

Solceller på bevaringsværdige, statsejede, kommunale og almennyttige bygninger.

Jeg har en bred viden og erfaring inden for solcelleområdet, der er opnået via realisering af konkrete solcelleanlægsprojekter og igennem forskning- og udviklingsprojekter – primært ForskVE og EUDP.

Jeg kan give en rådgivning i den tidligere opstartsfase, hvor der er behov for at finde og afgrænse de mulige solcelleløsninger, der er tilgængelige på markedet. Dette sker oftest i samarbejde med en arkitekt samt udarbejde en totaløkonomisk betragtning med afsæt i den pågældende bygning.
Derudover har jeg erfaring med at skrive udbudsmateriale for solcelleanlæg og er i stand til at udarbejde kravsspecifikationerne, der sikrer, at det installerede solcelleanlæg har den ønskede kvalitet samt får det arkitektoniske udtryk, der var i tankerne fra starten.

I forbindelse med installation af solcelleanlæg ligger jeg vægt på, at der opsættes et måleprogram, der sikrer, at der reageres, hvis anlægget begynder at producere mindre en forventet. Måleprogrammet bruges i den tidlige fase som en dokumentation af, at leverandøren leverer op til sine garantier og senere hen som sin sikring på, at der reageres, hvis anlæggets produktion skulle falde f.eks. grundet et defekt solcellepanel.

I afsnittet neden for ses mine referencer inden for feltet.

Referencer: Solceller, udvalgte

PANUM

Solcelleanlæg på fladt paptag. Solcelleanlægget er en del af Mærsk tårnets energiramme, hvilket har udmundet sig i kravet, om at solcelleanlægget skulle bidrage med 180 MW.

Gentofte stadion, Kildeskovshallen og Ordrup Multihal

De tre solcelleanlæg udgjorde tilsammen en størrelse på 430 kWp og blev udført i et samlet udbud. Af de tre solcelleanlæg skiller Kildeskovshallen sig ud både ved størrelse samt ved at Kildeskovshallen er en fredet bygning.